HB-Betoniteollisuus Oy 50-vuotta

 

HB-Betoniteollisuus Oy on täysin suomalaisessa omistuksessa oleva perheyritys. Olemme aloittaneet betoniteollisuuden Jyväskylässä vuonna 1963 eli yritystoiminta on jatkunut jo yli 50 vuotta. Olemme toimineet lähes siitä saakka kun betonin teollinen toiminta Suomessa alkoi. Monien vaaiheitten kautta yrityksestämme on tullut yksi tunnetuimmista alan yrityksistä Suomessa. Olemme aina pyrkineet kehittämään tuotteitamme ja toimintaamme asiakkaan tarpeista.

Yrityksemme HB-Viisi Tähteä -tuotemerkki on varsin hyvin tunnettu ja arvostettu myöskin Ruotsissa, Virossa ja Venäjällä.  Teemme määrätietoista työtä tuotekehityksessä ja tuotannon tehokkuuden kehittämisessä.

Olemme johtava ympäristöbetonituotteiden valmistaja Suomessa. Harkkotuotteiden valmistajana tuotevalikoimamme ja kapasiteettimme on mittava.

Hiottuja mosaiikkibetonilaattoja valmistava tehtaamme on markkinajohtaja pohjoismaissa. Uusi hiontalinja käynnistyi elokuussa 2008 ja vuonna 2016-17 suuri investointi jälleen kasvatti monipuolista osaamistamme ja entistä laadukkaampien ja monipuolisten tuotteiden valmistusta. Mosaiikkibetonituotantoa täydentää porrastehtaamme, joka on toinen johtavista portaan valmistajista. Olemme aloittaneet valmisbetonin tuotannon ensimmäisenä Jyväskylässä. Jo vuodesta 1997 lähtien  yhtiöllämme on ollut käytössä sertifioitu laatujärjestelmä. Nyt myöskin ympäristöjärjestelmämme on sertifioitu.

Vuonna 2003 ostimme Somer-Betoni Oy:n osakekannan. Kapasiteettimme kasvoi merkittävästi harkkojen ja pihapäällysteiden tuotannossa. Somer-Betoni on fuusioitunut HB-Betoniteollisuus Oy:hyn.

Toukokuussa 2006 valmistui Jyväskylään Euroopan uudenaikaisin betonituotetehdas, jossa valmistetaan erilaisia harkko- ja ympäristöbetonituotteita. Investointi on tullut maksamaan yli 6 miljoonaa euroa.

Pyrimme kaikessa toiminnassamme olemaan luotettava yhteistyökumppani, niin tuotteiden laadussa kuin toimintavarmuudessakin. Pidämme henkilöstöstämme inhimillisesti huolta niin, että toimimme yhdessä tuloksellisesti työpaikat säilyttäen. Yrityksemme logistinen puoli on todella merkittävä, aliurakoitsijamme ovat varsin pitkäaikaisia kumppaneitamme.

Vuonna 2005 perustettiin Priima Kivitalot Oy, joka on HB-Betoniteollisuus Oy:n tytäryhtiö. Yritys markkinoi pientalorakentamiseen talopakettiratkaisuja kevytsora- ja betoniharkoista. Markkina-alueena on koko Suomi. Tänä päivänä yritys toimii nimellä HB Kivitalot Oy.